Boomverplanting

Boomverplanting WBG Advies

Boomverplanting

Als gevolg van bijvoorbeeld stedelijke herontwikkeling zoals nieuwbouw kan het zijn dat een mooie grote boom in de weg staat. Het is natuurlijk zonde om zo’n boom direct te kappen wanneer verplanten toch vaak een goede en reële optie is. Oude bomen zorgen voor esthetische en ecologische waarde. Verder zijn er juist veel kosten gemoeid om een boom tot een volwassen boom te laten uitgroeien.

Het belang van verplantingsonderzoek

Voor een succesvolle boomverplanting is een onderzoek naar de conditie en kwaliteit van de boom ontzettend belangrijk. Het verplaatsen is immers een ingrijpende operatie. We bekijken dan ook de transportroute naar de nieuwe plek. Ook vindt er bodemonderzoek plaats op de nieuwe standplaats. Al deze punten bepalen de slagingskans van de verplanting.

Hoe gaan wij verplanten

Een enorme boom die met wortels en kluit door de lucht zweeft ziet er natuurlijk erg spectaculair uit. Afhankelijk van de situatie en de grootte van de boom maken wij gebruik van diverse verplantingmethodes. Zo kunnen wij bomen ophijsen, verslepen of middels een verplantmachine verplaatsen.

Nazorg

De laatste stap in het proces van een boomverplanting is tevens een van de belangrijkste stappen. Bij een goede nazorg wordt gedurende enkele jaren de boom periodiek gecontroleerd, bemest en voorzien van water. Wij doen er alles aan om te zorgen dat de boom aanslaat op de nieuwe plek.